Díj a Sikeres Vállalkozásokért 2016

Nagy örömünkre szolgál megosztani, hogy cégünk elnyerte a " Díj A Sikeres Vállalkozásokért" címet, melyet ünnepélyes keretek között 2016. október 28-án lehetett átvenni.

A Sikeres vállalatok, sikeres gazdaság hónap kis-és középvállalkozás kategória díjazottja, az ANDA PRESENT Kft.

A gazdaság versenyképességének további javításához elengedhetetlen a bérfelzárkóztatás, a munkaerő-megtartás és a hatékonyság növelése.” – jelentette ki Varga Mihály a Díj a Sikeres Vállalkozásokért elismerések átadásakor a Nemzetgazdasági Minisztérium 2016. október 28-án tartott ünnepségén.

A nemzetgazdasági miniszter az elmúlt hat év eredményeit értékelve úgy fogalmazott: „a mennyiségi elvet fel kell váltania a minőségre való törekvésnek. A magyar gazdaságnak szüksége van azokra a vállalatokra, amelyek eredményesen vehetnek részt abban a világméretű versenyben, amit az egyre gyorsabban kibontakozó negyedik ipari forradalom jelent.” – hangsúlyozta Varga Mihály.

„A Díj a Sikeres Vállalkozásokért” díj célja, hogy elismerje, ismertté tegye és ösztönözze azokat a Magyarországon működő gazdasági társaságokat, kis- és középvállalkozásokat és induló cégeket, amelyek hozzájárulnak hazánk gazdaságának növekedéséhez, és például szolgálnak sikeres vállalkozások megvalósításához. A Díj a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére és szervezésében 2013. augusztusától kezdődően három kategóriában, havonta kerül átadásra: „A hónap beruházója”, „A hónap kis- és középvállalkozása”, illetve „A hónap induló vállalkozása” címmel.

A díjazottokat köszöntő ünnepségen a tárcavezető ezúttal hat, 2016. szeptemberi, és októberi legjobbjainak jelentős teljesítményét méltatta. A hónap beruházója elismerésben a Hajdu Cégcsoport és a Bourns Alkatrészgyártó Kft. részesült. A hónap két startup vállalata a Zirci Apátsági Manufaktúra Kft. és az Aluinvent Zrt. lett.

A hónap kis- és közepes vállalata díjat a Ferzol Lemezmegmunkáló Kft. és az ANDA PRESENT Kft. vezetői vehettek át.

Az 1995-ben alapított ANDA PRESENT Kft fő profilja a promóciós termékek gyártása- és forgalmazása. A magyar tulajdonú családi vállalkozás az európai promóciós szakma meghatározó szereplője: ma már öt országban több mint 200 alkalmazottat foglalkoztat cégcsoport szinten.

Árbevételének 80 százalékát exporttevékenységéből nyeri, termékeit a világ több mint 50 országába exportálja. Jelenleg vidéki telephelyén, Kalocsán 300 millió forintos beruházás keretében fejleszti gyártó kapacitását, hogy a folyamatosan növekvő piaci igényeknek megfeleljen.